Spanje: Kamperen en lekker eten

Het is weer even geleden, d It's Blogging Time at ik met de laptop op schoot voor het blog aan de slag ga. Die twee-en-halve-week zijn voorbij gevlogen. Altijd kijk je heel lang uit naar je vakantie en is het weer voorbij voor je erg in hebt. Dat is ook niet erg. Dat betekent dat je het naar je zin hebt. En dat hebben we ook. Vandaag dus een kort en klein verslagje van de vakantie die we hebben gehad. Zo kan ik toch een beetje in de vakantiesfeer blijven hangen, het liefst zooo lang mogelijk! Ik heb me dus op mijn loungebank genesteld tussen al mijn gele zonnige kussens. Vanmorgen plantjes gehaald bij de Intratuin, dus de tuin staat er ook weer gezellig bij. Met een Hugo in mijn hand, de manchegokaas binnen bereik (nee, niet 50-days maar het is nog vakantie!), de poesjes naast mij en mijn laptop op schoot neem ik jullie nog even mee terug naar Spanje, omdat het zo fijn was…

Kamperen in Spanje

Wij houden van reizen ver weg of dichtbij, maar ook van kamperen, lekker burgelijk he. Dus een aantal jaar geleden hebben we een tunneltent gekocht, met twee slaapcabines en een flinke voortent. Daar hebben we echt al heel veel plezier van gehad. We proberen een leuke camping, niet te massaal, te vinden, het liefst verschillende zodat we een beetje kunnen toeren. Dit doe ik altijd weSan Sebastianl van te voren, maar boeken doen we niet. Een paar dagen voordat we vertrekken, check ik of er plek is. Ik heb nog nooit geen plek gehad en het is eigenlijk altijd wel goed gegaan.

Deze keer werd de bestemming: Noord-Spanje, Baskenland. In Noja vond ik Camping Playa Joyell direct aan het strand. We doen graag rustig aan, dus na 2 nachtjes in Frankrijk, 1 in Orleans en 1 in Bordeaux (altijd gezellig met de voetbal natuurlijk… oeps) kwamen we op dinsdag aan op onze bestemming. De camping lag aan een prachtig strand aan de oceaankant, op ongeveer een half uur rijden van Santander. We hebben dus heerlijke uurtjes aan het strand doorgebracht. De zee leende zich prima voor body-boarden en golf-surfen, gaaf! Verder konden we hiervandaan leuke stadjes bezoeken, zoals Bilbao (Museum Guggenheim is een dikke aanrader!) en San Sebastian. San Sebastian stond al jaren op mijn verlanglijstje… geweldig! Wat een mooie stad en wat een fijne sfeer hangt er. Hier hebben we heerlijk gewandeld door alle kleine straatjes met de mooie winkeltjes en alle barretjes met het heerlijke eten.. daar kom ik zo nog wel even op terug.

Na 9 nachten was het tijd om te vertrekken. We gingen naar Burgos, dat meer landinwaarts in Spanje  ligt, op ongeveer 2,5 uur rijden. Hier hebben we een nachtje in een hotelletje geslapen, midden in het centrum. Ook hier heb je weer zo’n prachtig centrum met een bijzonder mooie kerk.

Op de weg terug… langs Mickey Mouse!

Ook de terugweg hebben we op het gemak gedaan.  Het zijn allemaal flinke afstanden, dus onze eerste stop op de terugweg was in Perigueux midden in de Dordogne. Daarna reden we richting Parijs. Wij houden allebei van deze stad. En ondanks dat Frankrijk ontzettend getroffen wordt door het terrorrisme en in opperste staat van paraatheid is, wilden we toch graag een bezoek brengen. Je merkt de dreiging op het eerste gezicht niet, maar als je goed op let, zie je overal beveiliging en militairen lopen. Dichtbij Parijs bevond zich een kleine (goedkope) camping. Nog beter was datdeze camping op een kwartiertje van Disneyland Parijs lag! Jeee! We mochten een dagje kind zijn en in alle gekke attracties van Disney. Grootste lol hebben we gehad. Als afsluiter zijn we natuurlijk nog even als echte toeristen de highlights van Parijs langs gegaan, De Eiffeltoren, Notre Dame, & Champs Elysee. We just Love Paris.

Bewust eten in Spanje?

Ben ik nog bewust met eten bezig geweest tijdens de vakantie? Een beetje, maar niet heel veel. Ik vind het persoonlijk echt te lastig als er zoveel lekkernij voorbij komt. Vooral SpanjFood in Spanjee vond ik echt een walhalla… al die tapas/pinxos barretjes! Calamari, chorizo, tortillas, mosselen, noem maar op! Heerlijk, al die kleine hapjes. Daarnaast was het ‘s morgens vaak een stokbroodje of een croissantje. Wij hebben geen koelkast , alleen een koelbox dus yoghurt of iets is lastig te bewaren. Dat stokbrood heb ik geweten. Mijn darmen moeten weereven gang komen nu ik terugben. Ook in Disney is het lastig om iets gezonds te eten, aangezien je daar alleen maar fastfood kunt eten. Daar heb ik wel bewust een salade genomen. Dan heb je nog een beetje het idee dat het vitamine zijn. Ach, verder hebben we vooral lekker genoten. Dat moet ook kunnen toch?

50 days

Ik heb deze dagen nog lekker vrij gehad, dus de genieten-modus staat nog aan. Maandag moeten we toch echt weer aan de arbeid. Daarom ga ik dit weekend 50days even goed doornemen, zodat we daar maandag mee kunnen starten. Het ziet er allemaal heerlijk uit, dus ik ben eigenlijk ook  wel echt benieuwd. Na al die heerlijkheden mis ik de gezonde gerechtjes en smoothies eigenlijk ook wel weer. Tijd dus om morgen inkopen te gaan doen en alles weer in huis te halen. Voor degene die nog op vakantie gaat, geniet er lekker van! Het leven is kort genoeg.  En wie thuis blijft, lekker mee doen met de gezonde levenswijze! Want nukan het best en echt, je voelt je een stuk fitter en energieker!

Love Life & Holidays!

Fun in Disneyland Paris

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *