Tot aan de overkant!

Bewapend met drie A-4tjes vol, betreed ik het schoolgebouw. Voor elke juf en/of meester heb ik er een. Er staat tot in den treuren uitgewerkt hoe het schema van mijn bloedjes er voor de komende 13 dagen uit gaat zien. De weeknummers, de dagen en zelfs per moment van de dag staat genoteerd waar ze zullen verblijven en hoe ze daar heen zullen gaan. De noodnummers prijken onder aan elke pagina.

img_1805

Uiteraard hebben de ubermoeders hun oordeel geveld maar hey, inmiddels is mijn huid daar wel tegen opgewassen. Ik weet dat jullie niet zonder jullie bloedjes kunnen en dat jullie niet begrijpen dat ik dat wel kan. Ook weet ik dat jullie kinderkes niet zonder de huiswerk hulp kunnen van hun mama en dat ze het eten van papa niet zo lekker vinden. Guess what!? Mijn kinderen maken hun huiswerk zelf en hun vaders koken beter dan dat ik dat doe, of althans ze proberen het in ieder geval. Dus dat is dat.

image

Ik ben nerveus, net zoals ik ruim twee jaar geleden twee weken vertrok naar India, ga ik nu alleen naar Curacao. Familie bezoek. En een marathon lopen, of nee toch niet, helaas is dat een droom die in duigen is gevallen. Aan de finish aanmoedigen is het enige wat me rest. Het enige voordeel is dat ik nu lekker vanaf dag een lekker kan (vr)eten en wijntjes kan drinken. Maanden heb ik naar deze reis uitgekeken. Ik zou 13 dagen bij gaan komen. Geen gejank, gezeur of ge-puber aan mijn hoofd. En nee ook niet van mijn man. Maar nu het moment daar is voel ik me schuldig. Vanmorgen bleek mijn jongste kind ook nog een ziek. Koorts, 39 en een beetje. Ze heeft de hele dag jammerend aan mijn been gehangen en smeekte me niet te gaan. Daar sta je dan met je goeie gedrag. Ga dan maar eens vertellen dat annuleren geen optie is. In ieder geval niet voor een griepje. Gelukkig heeft ze een hele lieve vader, die ook nog eens lekker kan koken. Die 13 dagen dat ze dan verschillende sokken aan heeft of haar shirt bij haar broek vloekt, nemen we maar voor lief.

 

Tot aan de overkant!!

Facebooktwittermail

4 comments

 • Nou ja wat ik net al op Facebook zei, ik snap heus als er moeder zijn die het niet kunnen. Maar tegen hen zeg ik ook niet dat ze zich aanstellen.

  Bedankt dames, genieten ga ik zeker doen!

 • Irma

  Ik ben het helemaal met Marja eens
  Laat die übermoeders maar, laat ik het netjes zeggen,….kletsen.

 • Renske

  Ga er maar heerlijk van genieten hoor……
  Deze ubermoeder is er jaloers op hahahahaha. Zou graag met je mee gaan 😉
  Heel veel plezier

 • Marja

  Als jij nog in het vliegtuig zit, zijn ze er al aan gewend dat je er even niet bent. Zo gaat dat. Je verdedigt je al tegenover übermoeders, maar bedenk dat zij er zo chagrijnig over zijn omdat ze eigenlijk geen authenticiteit meer hebben. Ingeleverd, ten behoeve van de kids. Weten zij veel. Juist als je af en toe eens aan jezelf denkt en je even vrij kunt voelen, waardeer jij je kinderen meer. En andersom..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *