I Love India

10670144_10152728334543698_1922417889921104799_nBijna een jaar geleden kwamen we ook terug van vakantie en gingen we ons alweer opmaken voor onze trip naar India. Bizar hoe snel de tijd dan ook weer gaat! Ik zou wel weer willen gaan…  Voor Deline was het de eerste kennismaking met India, voor mij alweer de vijfde keer in India; wat een luxe is dat! Het blijft zo n waanzinnig land, dat je dat toch minstens een keer gezien moet hebben in je leven. Maar waarom? Het land is vies en er is veel armoede. Dat hoor ik natuurlijk vaak.Tja, aan de ene kant klopt het. Echter,  het land biedt ook zoveel moois. Ik geef vandaag 10 redenen waarom je toch een keer naar India moet gaan!

 

1. Het is een van de mooiste landen die ik ooit gezien heb. Doordat het zo immens groot is, is de natuur ook enorm divers; 3.287.263 km². Ze hebben alles: bergen, regenwoud, strandAfbeelding 461en, woestijn. Daar moet je ook wel wat kilometers voor maken, maar dan vind je zeker veel verschillende soorten natuur. Hoe bijzonder is dat?

2. Met 1.236.344.631 (2014) inwoners hebben ze ook enorm veel mensen. Dat zou je natuurlijk tegen kunnen houden om te gaan. Het is een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld. Echter, zijn er veel verschillende culturen en stammen terug te vinden. Dat maakt het voor mij een heel bijzonder land. Enorm fotogeniek zijn Indiers ook. Hier heb ik zeker de mooiste fotos gemaakt!

3. Het eten is heerlijk! De enorm uitgebreide keuken biedt voor ieder wat wils en vooral vegetarisch kun je  heel goed overal eten! Er gaan natuurlijk veel verhalen de ronde dat mensen snel ziek worden in India. Ok, het klopt dat de hygiene niet heel goed is, of zelfs slecht. Ze nemen het zelf niet zo nauw, helaas. Daarom kies ik dus altijd voor vegetarisch. De Hindu is zelf vegetarisch, dus hun vegetarische keuken is erg uitgebreid. Daarbij loop je niet de kans om slecht  gebakken vlees of kip te eten, waar al snel de verkeerde bacterien in zitten. Doen dus! Kijk hier  Afbeelding 433  voor een echt Indiaas recept, dat we al eerder hebben gepost.

5. De Indiers,  die geld hebben, houden zelf ook van reizen. Tevens is toerisme een van de belangrijkste inkomens voor de economie. Er zijn dus veel goede hotels te vinden, voor ieder wat wils. Van extreem luxe tot gezellige bed & breakfasts. Je kunt op  allerlei verschillende manieren overnachten in India, of nog beter maak er een leuke combi van. Kijk hier nog eens voor leuke voorbeelden.

6. Hou je van cultuur? Hier kun je je hart ophalen. Vooral in Rajasthan vind je prachtige forten en paleizen die je mag DSCF2318bezoeken. De Taj Mahal is het gebouw wat je eigenlijk niet mag missen, al is de stad Agra minder leuk. Maar buiten Rajasthan (de bekendste provincie) vind je ook mooie cultuur. Zo kun je in Orissa bijzondere stammen bezoeken en kom je in Ladakh tot rust bij de Boedistische kloosters.

7. In India kun je de tijgers nog in het wild bezoeken. Er zijn nog diverse tijgerreservaten waar je in mooie lodges kan overnachten en op safari kan gaan om de tijger te zien in zijn natuurlijke habitat. Ook zijn er andere natuurparken waar je naar toe mag en waar je nog veel meer ander wild kan zien, zoals de leeuw en de zwarte neushoorn.

8. In  Zuid-India kun je heerlijk kuren in een ayurvedaresort.  Even helemaal niets meer en je lichaam geheel in balans krijgen met de juiste olien en goede massages. Tevens krijg je een goed en persoonlijk dieet aangemeten speciIMG_0594aal voor jou. Over Ayurveda heb ik al eens eerder geschreven en kun je dit hier teruglezen.

9. Het is maar 7 uur vliegen, vooral als je rechtstreeks vliegt vanaf Amsterdam. Met andere maatschappijen zoals Lufthansa of Emirates doe je er niet heel veel langer over dan ongeveer 10u bij een goede overstap. Wat wil je nog meer? Geen dure tickets en een prachtig land na nog geen dag vliegen!

10. Het leukste vind ik eigenlijk de humor van de Indier zelf. Ze zijn soms een beetje gek, lijkt het  zo.  Ze kunnen ergens heel anders op reageren en hebben soms hele andere gewoontes.  Tja, dat  heb je in veel landen. Maar in  India is er iets anders aan de hand. Alles is hier mogelijk en dan ook letterlijk! Ze zeggen zelf ook, Hey this is India, everything is possible. India; Confusion Dot Com. Dat is gewoon helemaal waar. Ze moeten er zelf soms ook om lachen hoor, en dat is eigenlijk nog het leukste. Dus kijk niet verbaasd als je een man met zn geit op de brommer voorbij ziet gaan, of mensen die plassen op perron, een handkar die vol ligt met de meest absurde producten zoals bezems, mannen met henna-oranje-haar waarvan de verf nog langs de oren loopt en nog veel erger…. ik heb heel wat bizarre dingen gezien en daar ook om gelachen. Maar eerlijk, vooral ook met de Indiers zelf. Grappig he, zeggen ze dan! Jaaa wij zijn raar en we houden er ook van! Geweldig toch, die  zelfspot! Ik hou ervan.

10636088_10152750770753698_2621010215011745495_n

Ben je al overtuigd? Misschien heb je nu niet gelijk hetbeeld van de armoede en de slechte hygiene. Vergis je niet, natuurlijk is die er.Maar het land biedt daarnaast ook zoveel moois. En met een beetje relativisme en vooral humor kun je je heel goed vermaken in India; het land waar mijn hart toch wel een beetje ligt.

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *