Kamperen in Denemarken

Vakantie vieren is iets wat wij natuurlijk graag doen. Alleen de bestemming is soms altijd weer lastig. We houden van bijzondere bestemmingen. Zo heb ik al veel mooie landen mogen bezoeken, zoals India en China. Dat is uiteindelijk voor mij het lDK_SK_DK_68_Completeeukst wat er is, naar de verre landen en bijzondere culturen ontdekken. Met kinderen kan dit niet altijd. Toch proberen we altijd een leuke combinatie te maken van leuke plekjes bezoeken en heerlijk relaxen. Kamperen is daarvoor natuurlijk uitermate geschikt. Wij hebben een mooie famillietent en touren daarmee door Europa. Na 2 jaar Italie en vorig jaar Kroatie, hebben we dit jaar voor een andere bestemming gekozen die niet aan de Middenlandse Zee ligt; Denemarken.

Denemarken? Waarom Denemarken? Nou dat zal ik je dan eens gaan uitleggen. Denemarken is namelijk een erg leuke vakantiebestemming. Nee, het ligt niet aan de Middenlandse Zee, maar het is juist eens iets anders. En dat vinden wij dan weer leuk! Ik zal een paar leuke tips geven waarom het leuk is om naar Denemarken te gaan. Tevens zal ik leuke plekjes aangeven die wij op ons lijstje hebben staan. Tijdens de reis zal ik proberen af en toe te bloggen om te laten zien hoe het in Denemarken is. Wie weet heb jij volgend jaar dan ook een nieuwe bestemming.

 

Denemarken als vakantieland

  1. De afstand, het is namelijk niet zo ver rijden. Denemarken ligt boven Duitsland, op ongeveer 750/800 km afstand. Dit ligt er natuurlijk aan waar je  precies naar toe gaat, maar  het is een gemiddelde. Om deze afstand kiezen wij ook voor dit land. Dit jaar heb ik maar twee weekjes vrij, dus moet onze vakantie binnen die twee weken vallen. Je wilt dan niet drie dagen in de auto zitten voordat je op je bestemming aankomt. Daarom hebben we besloten om al vroeg in de ochtend te gaan rijden, zodat we ‘s middags op de camping in Denemarken aankomen.
  2. Denemarken, daar is het toch koud, vragen sommige mensen. Nou dat valt best mee. Het weer is vergelijkbaar met het weer in Nederland. Vorig jaar waren we in Kroatie en zijn we helemaal weggeregend. En ik kan je vertellen hoe leuk kamperen in een tent ook is, als je alleen maar regen hebt, wordt het een stuk minder gezellig. In Nederland was het op hetzelfde moment wel erg mooi, dus de kans is groot dat we gewoon prima weer hebben. Het hoeft ook geen 40 graden te zijn, maar als het maar droog is. Dan zijn wij al blij. Daarbij is Denemarken veel beter ingericht op minder goed weer. Veel campings hebben een verwarmd zwembad of zelfs overdekt zwembad. Al is het dan minder weer, we kunnen wel lekker gaan zwemmen. Kroatie was helemaal niet op slecht weer berekend, dus zwemmen kon bijna niet.
  3. Denen houden zelf ook van kamperen. Er zijn dus veel leuke campings te vinden met goede faciliteiten. Wij verblijven graag op meerdere campings, zodat we een beetje het land kunnen gaan verkennecamping_246_Feddet2012n. Onze eerste camping ligt aan de waddenkust, niet ver van Legoland. Camping Esjberg heeft mooie plekken en goede sanitaire voorzieningen. Daarbij hebben ze ook voor kinderen veel leuke activiteiten, zoals een verwarmd zwembad en een mooie speeltuin. Daarna reizen we richting Kopenhagen en gaan we verblijven op Camping Feddet. Ook deze camping ligt aan een mooi strand. Er is een groot overdekt zwembad en heel veel activiteiten voor kinderen.
  4. Legoland! Tja, wat moet ik hier verder over zeggen? Wij kunnen Denemarken niet verlaten zonder dat we een bezoek hebben gebracht aan Legoland. Hopelijk wordt dit één van de hoogtepunten van de reis
  5. Leuke bezienswaardigheden. Natuurlijk heeft Denemarken nog veel meer te bieden behalve Legoland. Zo is Ribe een mooi stadje waar de vikings hebben geleefd en kun je dit nog steeds bezoeken. Odense is de stad waar Hans Christiaan Andersen is geboren. H.C. Andersen is bekend van vele mooie sprookjes zoals De prinses op de erwt, en De nieuwe kleren van de keizer. Tivoli is een leuk attractiepark dichtbij Kopenhagen.
  6. Prachtige natuur. Denemarken heeft veel mooie natuurgebieden, van fjorden tot de waddenzee. Langs de waddenzee kun je wandelingen maken of op zoek gaan naar de zeehond die hier in het wild leeft. Er zijn ook mooie bossen waar je leuke wandelingen kunt maken.
  7. Net als Nederland zijn er ook mooie lange stranden te vinden langs de kust. Dus als het weer het toelaat, kunnen we  toch heerlijk aan het strand vertoeven. Beide campings liggen aan het strand, dus ver reizen hoeven we niet. Strand van Feddet
  8. Kopenhagen. Kopenhagen zelf schijnt een erg leuke  stad te zijn. Erg hip en trendy! Denen zijn gek op design en zijn er ook erg goed in. Je zult dus veel design winkeltjes vinden in de winkelstraten. Natuurlijk vind je er de Kleine Zeemeermin, die niet mag ontbreken aan je culturere uitstapje aan deze stad. Het standbeeld is gebaseerd op het sprookje van H.C. Andersen. Het beeld van de zeemeermin werd gemaakt door Edward Eriksen (1876-1959), in opdracht van Carl Jacobsen, van de brouwerij Carlsberg. Het is 1,25 meter groot en werd op 23 augustus 1913 op een rots in de haven gezet. Het is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties in Kopenhagen.
  9. Diverse musea. Hou je  van musea? Dan is Denemarken het land voor jou. Er zijn enorm veel interessante musea te vinden. Zeker voor kinderen is er veel te doen. Een aantal musea die mijn aandacht hebben zijn het spoorwegmuseum, het speelgoedmuseum, Vikingschepenmuseum, en het Louisiana museum.
  10. Natuurlijk hoef je niet net als wij in een tentje te kamperen. Denemarken biedt ook vele leuke kampeerhutten met veel faciliteiten. De campings kunnen eenvoudig zijn tot enorm uitgebreid. Ook zijn er leuke hotels, waar je kunt overnachten. Buro Scanbrit biedt veel leuke opties, en voor ieder wat wils.

 

Heb ik je al enthousiast kunnen maken? Wij zijn het in ieder geval wel. Natuurlijk maken we ons geen illusie en zijn wij niet de enige die naar dit land op vakantie gaan. Ik hoor het steeds vaker om me heen dat mensen graag naar dit land gaan. Ik hoop alleen wel op iets minder file dan als je naar het zuiden trekt.

De laatste week voor je vakantie is het altijd hectisch. Je gaat de laatste boodschappen doen. Daarna bedenk je je dat je nog wat  vergeten bent, dus dan ga je nog een keer boodschappen doen. Je kleren moeten allemaal gewassen worden, de spullen moeten worden klaargezet en je wilt je huis ook graag een beetje schoon achterlaten. Tussendoor moet er natuurlijk ook geblogd worden en oja, werken! Tijdens de vakantie zal het realtime bloggen iets minder zijn. Al zullen we jullie op de hoogte houden, als er natuurlijk iets spectaculairs gebeurd. We blijven wel online, dus op facebook, instagram en twitter zijn we gewoon aanwezig! legoland

Omdat wij altijd kamperen, hebben we redelijk veel spullen die mee moeten. Van de tent tot aan de pannenset, alles moet in onze Volkswagen Polo. Dat is elk jaar weer een uitdaging, maar dit jaar hebben we de tips van Deline, dus de vacuumzakken liggen al klaar.  Dus we gaan voor meer ruimte en orde in de auto, althans dat hopen we.

Ook de tips voor onderweg nemen wij van  harte mee. We moeten toch een hele dag in de auto vertoeven, dus de spelletjes staan op de IPAD en de films zijn uitgezocht. Tevens heb ik een paar kleine cadeautjes verzameld, zodat we onderweg reis-bingo kunnen spelen. De winnaar krijgt een cadeautje! Wij komen er wel.

En nu maar hopen dat we een beetje goed weer krijgen, dan kan onze vakantie niet meer stuk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *