Sauna Hotstones

Om het aan het drukke gezinsleven te ontsnappen ga ik graag naar de sauna. Een vriendin van me dacht er laatst precies zo over en samen hebben we via VakantieVeilingen een nachtje weg geboekt. Waar we heen zijn geweest? Sauna Hotstones in Vrouwenparochie! Waar? Nou daar!

 

En het was geweldig! Nadat we op internet heel wat mindere recensies tegen waren gekomen over deze kleinschalige sauna, gingen we er wat sceptisch heen maar ach we waren een nachtje weg dus we zouden wel zien. Bij aankomst was het inderdaad even schrikken. De buitenkant en de entree zijn armoedig en de trap naar de sauna faciliteiten zullen we het maar niet over hebben. Maar wat blijkt. De huidige eigenaresse heeft de sauna pas sinds 4 jaar in het bezit en is langzaam maar zeker bezig aan een renovatie. Dat verklaart een hele hoop. De entree is het eerste aan de beurt en dat lijkt ons een hele goede beslissing.

 

Het saunaplein is eigenlijk prima, twee sauna’s een voetenbad, jacuzzi en een dompelbad. Ook hebben ze daar een Turks stoombad en een zout zwembad met water uit eigen bron. Je moet wel even door de aanslag en corrosie heen kijken. Doordat alle baden zout zijn is dat bijna niet tegen te gaan. De zwembadtrap is her en der verroest terwijl hij er pas een jaar in zit. De tuin is geweldig. Er bevinden zich een ecologisch zwembad en twee buitensauna’s. Een bar waar je wat te drinken kunt bestellen en een serre waar je beschut zit maar toch buiten kunt zitten en eventueel kunt roken.

image image imageimage

Ook kun je fijne gezichtsbehandelingen boeken of massages. Er hangt een huiselijke sfeer en het is er gezellig, datgene wat ik bij de grotere sauna complexen echt wel eens mis.

 

Het restaurant is heel erg leuk en recent vernieuwd gok ik. Ze hebben een kleine overzichtelijke kaart en verschillende smoothies en sappen. De carpaccio salade was heerlijk!

 

Het hotel bestaat uit 3 kamers die basic maar netjes zijn. Er is een directe toegang tot de sauna. Wel deel je met alle kamers de gezamenlijke badkamer. Wij hebben gedoucht in de sauna dus hebben we er geen moment last van gehad.

 

Eerlijk is eerlijk, als je veel luxe gewend bent hoef je de gok echt niet te wagen. Hou je van een kleinschalige sauna en gezelligheid dan is dit echt de moeite wel waard. Je moet een beetje door de oneffenheden heen kijken. Wij hebben er een hele fijne ongedwongen dag gehad. Voor meer informatie is dit hun website. En hou VakantieVeilingen in de gaten, ze staan er regelmatig op!

Facebooktwittermail

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *