Voorjaarsvakantie…

Voorjaarsvakantie, het klinkt zo lekker. Maar helaas hebben ze in Nederland bedacht dat de voorjaarsvakantie in Februari moest vallen. Geen voorjaar te bekennen en nog steeds een dikke winterjas aan. Echt lekker met een bijna puber een net niks en een opstandige kleuter. Want verplicht buitenspelen in de stromende regen gaat me toch ietwat te ver.

 

Een dagje zwembad eindigd na een uurtje met een bonje tussen te twee oudste. Alsof het geld me op de rug groeit wordt er besloten dat er geen zin meer is om te zwemmen. En voor ik uberhaupt als bemiddelaar kan ingrijpen staat de roedel aangekleed en wel weer voor mijn neus. Weg dagje zwemmen en weg entree geld. En oh ja mam, we hadden nog patat besteld maar dat zijn we vergeten door de ruzie. Dus ook dag patat. Twintig euro in de prullebank en mijn humeur gedaald tot nul.

IMG_2025

Morgen een nieuwe dag en nieuwe kansen, sprak een vriendin van me positief. Dan gaan de kids lekker bowlen en dan kunnen wij aan de wijn!! Zo gezegd zo gedaan. Althans voor we goed en wel onderweg zijn, hebben de twee oudste elkaar minstens twee keer vermoord. Daarbij gilt de jongste de hele ochtend dat haar broers nooit met “Polly pocket” willen spelen. Nee, logisch, het zijn jongens! Maar na viereneenhalf jaar is dat nog steeds abracadabra ofzo.

 

Een uur van te voren waarschuw ik dat ze moeten zorgen dat ze klaar staan voor vertrek. Dat ze sokken aan moeten en hun haar moeten gaan doen. Ik herhaal dat elke tien minuten en toch krijgen ze het voor elkaar om vijf minuten voor vertrek mij de schuld te geven van alles. Verdwenen schoenen en vermiste jassen. Oh en het is uiteraard de schuld van je broer als je een bad-hair-day hebt. Gezellig joh vakantie. Wie heeft vakantie’s eigenlijk bedacht?

 

Het is pas dinsdag, stilletjes verlang ik naar maandag ochtend 8.45. Dan zit ik thuis aan de koffie met mijn puppy op schoot en zitten mijn bloedjes weer lekker op school. Uiteraard nadat ik ze om 7.30 met veel poeha hun bed uit moet trommelen. De hele vakantie zijn ze om 6.30 wakker en komen ze “netjes” aan mij vragen of ze op de playstation mogen. Dat is een half uur eerder dan dat mijn wekker gaat in een schoolweek ja!!

Maar als we dan s’avonds aan tafel de slappe lach krijgen om de gekke capriolen van onze jongste. Of als ik trots als een aap met zeven lullen langs het voetbalveld sta als een van mijn mannetjes weer een doelpunt scoort, besef ik weer: kinderen, je krijgt er zo veel voor terug ❤

 

Disclaimer: graag lezen met een portie sarcasme en een korreltje zout, maar ik ben het weer even kwijt, op naar de tweede helft van deze vakantie 😃

Facebooktwittermail

One comment

  • Ryanne

    Wat een super leuke blog!!! Maar ik ben als juf zijnde toch wel heel blij met dat weekje! Ondanks de kou & de winterjassen! 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *